08 toukokuuta 2015

PROTEIINILETUT

Chefmirre onnistui kuin onnistuikin pitämään niinkovastihehkutetut protskuletut kasassa toisella yrittämällä! Kaikki varmaan tietää jo reseptin, mutta kerron sen teille silti. Tarvitset 1 banaanin, 1 kananmunan, proteiinijauhetta 1-2rkl (ei pakollinen, mutta mulla tämän avulla lettu pysyi kasassa) + kanelia ja kaardemummaa. 

Koko hörsseli blenderissä sekaisin, pannu kuumaksi, tilkka öljyä (parempi olisi varmaan kookosöljy, mutta ei löydy minun kaapista) ja itse tein letut kolmessa osassa että sain ne käännettyä ja paistettua kunnolla. 

Päälle marjoja ja rahkaa oman maun mukaan. Mielestäni tulee herkumpaa jos käyttää Valion "pehmeä täyteläinen maitorahkaa", jossa rasvaa on 2,3%. Se tuntuu ajoittain paljon herkullisemmalta kun on tottunut puputtamaan rahkoja joissa tuo rasvan määrä on n. 0,3%. 

PS. Vinkkinä suosittelen hinta-laatusuhteeltaan Lidlin rasvatonta maitorahkaa. Maksaa n. 0,80e 500g. Eli periaatteessa kaksi rahkaputellia yhden hinnalla. En pysty itse sitä paljaalteen syömään, mutta blenderissä marjojen ja banaanien kanssa menee. Tuo täyteläinen maitorahka on aikalailla ainoa jota pystyn vetämään "raakana".  

Nämä letut ovat todella hyviä jos on hirveä makeanhimo. Banaaniletuista tulee nimittäin aika makeita, vaikka sitä ei voisi alkuun uskoa. Suosittelen kokeilemaan! Ekan kerran tein letusta liian ison ja siitä tuli vain kasa ällöttävää mössöä, mutta parin kokeilukerran jälkeen homma alkoi toimimaan. Eli ei kannata lannistua jos ei heti onnistu.  

Ps. Tyyneki tykkäs.

2 kommenttia:

annieveliina kirjoitti...

Hahaha kiinnitin jotenkin liikaa huomiota vissiin tuohon koiraan kun näin otsikossa vaan proteiinilelun :DD Mietin, että mikähän se sellanen on.. Vähän niinku ois joku dentalstick, josta ois leluversio! :''DD

Anonyymi kirjoitti...

kasassa pysyminen saattaa olla haastavaa,koska kaikki ohjeet jotka itse olen aiheen tiimoilta bongannut,on kehottanut laittamaan 2 kananmunaa ;) tiedä sitten,variaatioitahan on varmasti yhtä monta kun on tekijääkin,mutta pysyisi varmasti paremmin läjässä ! :P