27 maaliskuuta 2015

Smoothie spiruliinalla ja chiaN-siemenillä

Kaivelin viime viikolla keittönkaappeja ja eteen tupsahti nämä kaksi Voimaruoka-merkkistä pussukkaa. Spiruliinaa ja chian-siemeniä.
Päätin viime viikolla tehdä pienen korjausliikkeen ruokavaliooni, joten nämä tulivat eteeni juuri sopivana ajankohtana. Heitin molempia teelusikkallisen smoothie/pirtelööni, koska pakkausselosteet olivat molemmissa täynnä kaikenlaisia terveysvaikutteisia hehkutuksia. Ajattelin että nehän blendaantuvat sopivasti siellä.

Sain kuitenkin heti vinkin, että chian-siemenet kannattaa ehdottomasti liottaa ensin. Aluksi ajattelin, että eikö se ole parempi jos heittää ne raakana - turpoavat sitten pikkuhiljaa mahassa = täydempi tunne. Sitten luin jostain, että sitten siitä ei lähde jotkut rasvajutut pois, että parempi liottaa.  Sittemmin olen nyt liotellut niitä desissä mantelimaitoa. (Joku voi valistaa minua kommenttiboksin puolella laajemmin :D).

Tähän minun "terveyspirtelöön" tulee 1prk rahkaa, 1 banaani, jäisiä marjoja, 1 tl spiruliinaa, 1dl manterimaitoa (alpro), 1rkl chia-siemeniä. 

Tämä on oikeasti todella hyvä ja täyttävä välipala. Itse juon tämän iltapalaksi.  Kyllästymisvaaran vuoksi kyselisinkin kuitenkin teiltä hyviä käyttövinkkejä/ruokaohjeita niin spiruliinan kuin chia-siemenien käyttöön?

Ainakin olen huomannut, että tuota spiruliina ei parane heitellä yhtään enempää kuin on suositus.. ellei tykkää merilevän mausta. 

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mulla chiat on ihan jokapäiväisessä käytössä tällä hetkellä tuorepuurossa! Desi kaurahiutaleita ja semmonen ruokalusikallinen chiaa, jääkaappiin tunniksi. Sitten vielä luonnonjugua ja vaikka rusinoita sekaan niin ON HYVÄÄ!

Mirette kirjoitti...

Anna: kuulostaa kyllä hyvältä ja tota tuorepuuroa oon himoinnu testaukseen :P