26 joulukuuta 2014

Hiustenpidennyksistä


Minulla on ollut syksystä 2013 syksyyn 2014 asti päässäni teippipidennykset. Kierre lähti käyntiin viime elokuussa, kun kävin laittamassa teipit päähän IDhairilla (vanha postaus löytyy linkin takaa). Id hairin jälkeen, päätin tilata teipit sekä tukan DreamHairilta. Tukka oli hyvää, teippi hirveää. Teipin ja teipin poistoaineen tilasin sitten jatkossa erikseen Hairiumin verkkokaupasta (ProTape kiinnitysteippi 0,6 x 100 cm sekä Universal remover). Ensimmäinen teippien poisto oli nimittäin täyttä tuskaa öljymäisellä poistoaineella, sekä liian leveällä ja tahmealla teipillä. Puolet hiuksista tippui päästä ja hiukset olivat monta viikkoa täynnä teipinjäämiä ja muuta limaa (-myös ihan kampaajan pois ottamana. Tuo Universal Remover oli pelastus, jolla onneksi tuota ongelmaa ei ole enää ollut). 
Teippien huolto kuitenkin oli raskasta. Omassa päässäni - joka on rasvoittuva ja luonnokihara, tukka alkoi valua/irrota pois 1,5kk välein, jolloin ne piti ensin ottaa pois päästä ja sitten taas laittaa takaisin. Tätä rumbaa jaksoin vuoden verran, kunnes totesin että LPRHCfesteille laitan viimeisen kerran teipin päähän, ja sitten saa riittää. Ajatus ahdisti minua, koska oikeasti, se että sulla on pieni rotanpiiska versus Afrodite tukka, on hieman eri asia.  Halusin kuitenkin saada oman tukan parempaan jamaan, sillä teippien aikana, se ei ollut kasvanut juuri yhtään. Kunto kyllä parani (jos vertaa viime vuoden IDhairin kuviin) mutta pituutta ei tullut yhtään lisää.

Nyt olen kuitenkin ollut pari kuukautta ilman teippejä, ja oma tukka on selkeästi alkanut jo hieman kasvamaan. Ei tarvitse myöskään miettiä joka päivä milloin on pesupäivä, ja milloin pitää suoristella taikka kihartaa tukkaa, että näyttää paremmalta - tai millon alkaa tukka valumaan, milloin pitää ottaa pois jne. Jouduin esimerkiksi joka kerta pesun jälkeen 1. föönaamaan 2. suoristamaan OMAN tukan, jotta hiukset sekottuisivat toisiinsa - sillä oma luonnonkihara on niin pörhö. 

Itsetuntoni kuitenkaan ei ole kestänyt hiuksien puuttumista. Muiden seurassa tunnen itseni rumaksi ankanpoikaseksi ilman hiuksia. Siksi olenkin kehittänyt väliaikaisratkaisun. Tilasin itselleni Clip-onit juhlapäivien varalle - eli niihin tilaisuuksiin, kun haluan näyttää nätiltä. Ja se on toiminut. Saan itselleni hiukset päähän, kun niitä tarvitsen, mutta niinä aikoina kun reuhka ei ole päässä, oma tukka kasvaa ja kunto paranee. Piti vain löytää omiin hiuksiin sopiva väri. Jotenkin mietin välillä, miten helpompaa olisi, jos olisin alunperin tilannut vaan clipsut, mutta toisaalta, oli kiva näyttää myös arkena "nätiltä". 

Minusta on ihan ok, välillä vähän huijata kauneudessa - jos tekee sinusta itsestäsi onnellisen. Vielä enemmän toivon, että olisin sinut oman tukkani kanssa, mutta ehkä se päivä vielä tulee.  Kaikissa ylläolevissa kuvissa on siis Clip onit. Toivotaan, että ensi vuonna tähän aikoihin, clipseille ei ole enää tarvetta. :) 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Vielä enemmän toivon, että olisin sinut oman tukkani kanssa, mutta ehkä se päivä vielä tulee."

Kyllä se tulee. Tuli hyvä mieli kuitenkin tosta lauseesta, ne extrahiukset on loppupeleissä vain väline tuoda esiin sitä mitä sulla jo on kokoajan siellä sisälläsi, sitä itsevarmuutta ja tunnenitsenikauniiksi-oloa(lol kyl toi on sana). Mut tiedän kyllä itsekin et välillä se on vain niin vaikeeta uskoa et sama ihminen sitä olis vaikka olis kalju.. On se ihmeellistä miten paljon ne vaikuttaa siihen miten näkee itsensä.

ANYWAY, oon huono kommentoimaan mutta halusin vielä sanoa että _ihanaa_ kun bloggaat taas!! Oon aina onnessani kun huomaan että sulta on tullut uusi postaus :>

annieveliina kirjoitti...

Tuo eka kuva on niin makia ku näkkyy nuo sun tatskat noin hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma että hiusten kunnossa rupee näkymään parannusta ! Tiiän itekin miten huikeelta se tuntuu :P Hyvinvointiin kannattaakin ehdottomasti keskittyä enemmän kuin siihen pituuskasvuun,meinaan haluaisin muistuttaa siitä mistä kampaaja-ystäväni jankkaa meikäläiselle väh kerran viikossa ; meillä kaikilla on erilaiset hiukset,jotka kasvaa vain tiettyyn maksimi-mittaan,eikä yhtään sen yli.Ja kuulemma vaikka hiukset olisi olleet joskus superpitkät,ne ei välttämättä ajan mittaan enää siihen pituuteen kasva,vaan jämähtää johonkin lyhyempään malliin (itse kuulun tähän kastiin). Mutta lyhyemmistäkin kutreista nauttii erilailla kun ne kiiltää ja voi hyvin ! ;>

sannimantilo kirjoitti...

ootko koskaa koklannu niitä metallirengas pidennyksii? Laitoin kaverille semmoset joskus, mutta sillä oli nii suora ja liukas tukka, ettei ne pysyny kauaa.. itelläki luonnonkihara plus joskus oli teippi lisäkkeita,jotenki tuntu, ettei se teippi ollu hyvä, kun tukka kasvaa nii nopeesti :-D