03 kesäkuuta 2013

Jalat kesäkuntoon

Kävin pitkästä aikaa "shoppailemassa" Sokoksella pari viikkoa takaperin. Tarkoituksena oli vain ostaa kuivashampoota, mutta jostain syystä onnistuin taas tuhlaamaan yli kolmentakymmentä euroa kaikkeen "tarpeelliseen". Yksi ostoksistani oli jo ennestään tuttu Schollin Hard skin Razor. 
Kyseessä on siis raspia vähän hcmpi versio: höylä. 
Paketissa lukee selkeästi käyttöohjeet: "Poista kovettumat huolellisesti ohuina kerroksina siten, että painat jalkahöylän kevyesti ihoa vasten ja vedät höylää kevyesti kohti kantapäätä. "

Itse normaalisti lilluttaisin jalkojani n. 15minuuttia ensin lämpimässä vesisaavissa/ämpärissä, mutta nyt kun sellaista ei ole, niin tyydyin vain olemaan suihkussa vähän normaalia pidempään, että kantapäät vähän pehmenisi. Sen jälkeen vaan höylä käteen ja kantapäätä höyläämään.

Teräpuoli näyttää tältä:

Oikeasti höylääminen ei tunnu itselläni ainakaan miltään, koska kuivunut kohta on jo ollut ikuisuuden ns. "kuollutta ihoa" ilman minkäänlaista tuntemusta.. :D 

Omat kantapääni näyttivät tältä ennen itse operaatiota. Niille jotka nyt oksentava suuhunsa, voin sanoa, että tämä ei ole edes vielä paha. Näkisittepä mun jalat talvella. Halkeamat on paaaaljon syvempiä ja niitä on  viisi kertaa enemmän. 
Tosiaan, läträsin suihkussa sen viisitoista minuuttia, ja sen jälkeen tartuin höylään. Nahka lähti jaloista lastoina, ja viiden minuutin operaation jälkeen jalat näyttivät seuraavana päivänä YHDEN höyläyskerran jälkeen tältä: 
Ero on oikeasti aika huomattava ja ajattelin ensin laittaa teille "jälkeen" kuvan vasta kun jalat ovat oikeasti hyvässä kunnossa... mutta mielestäni jo yhden käyttökerran jälkeen tulokset ovat aika huomattavat. Höyläämistä en suosittele kuitenkaan tekemään joka päivä. Itse vaan odottelen pari viikkoa ja rasvaan jalkoja joka ilta ahkerasti (silloin myös höyläämistä ei tarvitse välttämättä edes tehdä uudestaan). 

Jalkoja olen rasvaillut nyt tällä uudella saamallani Lemon juice & glycerin - hoitavalla jalkavoiteelta, joka tuoksuu aivan fantastiselle! Käykäähän nuuhkuttelemassa. Todella raikas ja puhdas sitruunantuoksu (paljon parempi kuin siinä alkuperäisessä käsirasvassa). 
Sitten vielä jalkoihin viimeinen tuunaus, eli joku kiva kesäinen kynsilakka (tässä nyt Lumenen sävy 29 Lämpö väreilee), jonka makutuomarini Tyyne valitsi. 
Enää ei hävetä olla paljain jaloin ja on yksi huoli vähemmän :) Mites, olettekos ennen kokeillut tämmöistä ns. "Kantapäähöylää"?

14 kommenttia:

Noora H kirjoitti...

En ole kokeillut, koska en ole edes tienny tuollaisen olemassa olosta :D Mistä tuollaiset kantapäät aiheutuu? En ole nähnyt kellään tuollaisia? Tosin ei ole kyllä tullut kyyläiltyäkään, mutta osaatko sanoa mistä johtuu? Olisi hyvä tietää ihan muuten vaan :D

Tyyne on niin niin ihanaaaaaaaaaaaaa!

Petra kirjoitti...

tää on yks maailman ällöimpiä juttuja mutta toimii täydellisesti niin ei voi valittaa! :D mun kantapäät on aina olleet tooosi kuivat ja kovat, mutta nyt kelpaa olla paljasjalkaisena ja vaikka sandaaleissa kun kantapäätkin ovat kauniit! :)

The Duvessa kirjoitti...

Sun jalat ei ole mitään verrattuna mun korppuihin :D Ehkä pitäisi tuollainen kotiuttaa kun raspaaminen ei kauheasti tuota tulosta mun jaloissa. Tai sitä saisi tehdä joka päivä.

eekku kirjoitti...

täytys testata ja kiva tietää etten ole ainoa nainen jolla kuivaa kantapäät

Iluna kirjoitti...

Eihän noi ees olleet pahat! :D Sama operaatio on itsellä edessä heti kun aikaa löytyy,että kehtaa sitten ottaa sandaalit käyttöön :D

Anonyymi kirjoitti...

HYIHYI YÖK HYI EIEFALKAFAFOPKADFK EIEIIIIIIIIIIII

T. JALKAFOOBIKKO

Mirette kirjoitti...

Noora H: haha, emmä tiiä. Mulla on vaan kuiva iho ollut aina ja kantapäät varsinki talvisin sit vaa halkee kuivuudesta. :)

Petra: jep :D hahahah

The Duvessa: no siis yleensä mun jalat on paljon pahemmassa kunnossa, mutta nyt kesää myöten vähä parantunut :) pahimmilla pakkasilla oikein sattuu kävellä ku on niin halki.

eekku :D juu, kantsii vaa olla varovainen sen höylän kanssa!

Iluna: no ei ne joo nyt ookkaa, vaikka jonkun pehmojalan mielestä ehkä onkin :)

anonyymi: :D hahahahhahaa

aba kirjoitti...

HEI APUA! Ihan mieletön tulos!

Anonyymi kirjoitti...

Ethän sitten tee tota kun max kerran kuussa muuten sitä kovettumaa vasta alkaakin tulla. :) Nii ja sitten hyvä voide (mahd. kovettuma/pykimävoide)ja kuorinta kerran viikkoon nii auttaa jalkoja pysyy vähän paremmassa kunnossa pidempään :)!

t. kosmetologi

Anonyymi kirjoitti...

paljon tuo maksaa?

miike kirjoitti...

Mäki ostin varmaa pari kuukautta sitten ton höylän ja ihan paras ! Mitä nyt mulla ollu vähän arat aina rapsuttelun jälkeisenä päivänä ku lähtee nii paljon sitä ihoa siitä. Ja ostin silloin samalla saman merkin jalkarasvaa minkä pitäis kans poistaa kovettumia, mutta en oo jaksanu käyttää sitä huppss.. :D

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: juu en tee, yleensä pari kertaa vuodessa tulee oikeasti muistettua :D

anonyymi: vähän alle 8e, muistaakseni 7.90e :)

miike: mulla kyl sama, et pari pv on aika hellänä, kun iho muuttuu niin ohueksi, mut kyl se siitä sitte :)

Camilla kirjoitti...

Miten monikäyttönen tuo on? Voisin itsekin harkita syksylle tai jotain, kun ei tuo ulkona paljain jaloin juoksentelu ainakaan varsinaisesti pehmitä jalkapohjia. Enkä tosiaan kesällä edes tahdo juuri tästä syystä eroon kovista kantapäistä, haha.

Jenna kirjoitti...

OHO, miksi mä en oo tiennyt tuollaisesta vehkeestä?? Mun jalat ei näytä ihan samalta kun sun, mutta sanotaan vaikka että jotain niillekin pitäisi tehdä :D Meenkin heti huomenna metsästää tuota..