18 helmikuuta 2013

Ladasta mersuksi viidessä tunnissa

Dodiin, elikkäs tässä vähän lisäkuvia hiustenvärjäys-projektista, joka tehtiin ystäväni kanssa muutama viikko sitten. Aloitettiin operaatio 19.30 ja lopeteltiin siinä 01.25 aikoihin yöllä :D 

Alkutilanne oli siis tämä. Noista kuvista yritin saada vähän esille sitä, miten epätasainen tuo oranssipunainen oikeasti oli... tyvestä se oli todella tumma ja runsas.. kun taas takaa aika kulahtanut.. vaikka värjäyksestä oli vasta mennyt n. viikko. 

Kaverini halusi ehdottomasti tehdä hiuksiini ensin testiraidat, että näkee miten värit tarttuvat tuohon punaisen päälle (itse olin sitä mieltä että ei tarvitse...) Alunperin ideana oli, että vedetään hiuksiin pikainen vaalennuspesu, jonka jälkeen vasta aloitetaan raidottamaan. Toinen vaihtoehto oli, että vedetään koko nuttu ekana ruskean sävyllä, ja sitten siihen päälle isketään vaaleita raitoja. 

No, testiraitojen lopputulos oli aika häikäisevä. Tuohon on siis vedetty yksi raita miedoimalla Organicin  vaalennusaineella, yksi raita kaupan vaalennusraidoitusaineella, ja yksi raita Organicin ruskeasekotuksella (Organicin värit ovat siis kampaamosta ostettuja värejä. Ne eivät sisällä ammoniakkia, parabeeneja, sulfaatteja eikä muoveja, joita siis on tavallisissa hiusväreissä. Tuotteita ei myöskään ole testattu eläimillä ja värit ovat vegaanisia.).  Helsingin kampaamoissa Organicin värejä käyttää mm. Salon Pepe Åhman.

Organicin vaalennusaineella tehty raita on siis tuo kaikista vaalein kohta ja taas tuo semivaaleaoranssi on kaupan väri... ero on aika huikea. Onneksi siis testattiin ensin värien toimivuutta, koska alunperin oli tarkoitus käyttää tuota kaupan väriä, jonka kanssa lopputuloksesta olisi tullut aika creepy oranssi/mansikka-miksaus. 

Testiraitojen jälkeen kaikkialle tyveen laitettiin ruskean sävy ja sitten vaan alettiin vain raidottamaan suoraan punaisen päälle. Halusin paljon ohutta raitaa, koska mielestäni se vaan toimii kaikista parhaiten kiharissa hiuksissa. Päässä oli aika hauskannäköinen nyytti värjäyksen jälkeen :D

Värjäyksen jälkeen tyvessä olevat raidat oli aika kellertäviä tuosta edestä, joten lätkäistiin siihen päälle  ihan muutamaksi minuutiksi hopeaa... joka tarttuikin yllättävän nopeasti. Sitten pesu, kuivaus, suoristus, hiustenleikkaus ja Vola! 

Okei, tuon yllä olevan kuvan otin vasta aamulla kun olin selvinnyt alkujärkytyksestä. Illalla muutos näytti jotenkin todella dramaattiselta ja en oikein tiennyt mitä sanoa. Aamulla herätessäni (ja meikattuani) olin jo ihan fiilareissa tästä sävystä. Hopea teki nimittäin noista etuhiuksista aluksi ihan harmaat ja naurettiin hieman hysteerisesti niille, mutta se lähti onneksi jo seuraavassa pesussa pois :D Kuvissa lopputulos näyttää myös paljon punertavammalta, mitä se oikeasti mielestäni oli silloin. Nyt väri on tosi paljon tasoittunut ja tykkään tästä kyllä tosi paljon :) Ihanaa kun ei tarvitse koko ajan kriiseillä tyvikasvua... ja voin taas käyttää kaikenvärisiä vaatteita! Jee. 

Parin viikon sisällä varmaan vähän värjäillään tyveä vielä uudestaan ja pistetään sekaan muutama ruskea raita.. saapi nähdä. Iso kiitos kuitenkin ystävälleni joka jaksoi operoida minut taas ihmiseksi. ♥ 

Jäikös teille vielä jotain kysyttävää? :)

3 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Tuo operaatio näytti kyllä toimivan tosi hyvin! :) Minulla oli myös kirkkaanpunainen tukka parin vuoden ajan, kunnes syksyllä 2010 marssin kampaajalle ja sanoin haluavani oman vaalean värini takaisin. Tukkaan tehtiin pari värinpoistoa, joiden välissä oli muutama viikko, mutta hiukset jäivät selvästi kellertäviksi, ja nyt vasta pikku hiljaa se on alkanut kadota sitä mukaa, kun olen kasvatellut omaa väriäni takaisin. Hiukseni ovat kuitenkin operaatiosta pahasti kärsineet, ja latvat vain rapisevat pois. Raidoittaminen olisi siis ilmeisesti voinut olla paljon parempi taktiikka. Tuo sinun tukkasi on mielettömän ihana, voisin pölliä sen heti! :D

tuijja kirjoitti...

Vau, katoin jo tuosta edellisestä postauksesta vitsit miten makeen sävyiset hiukset! Sopii sulle. :)

Mirette kirjoitti...

Mun mielestä on ihan käsittämätöntä, että toi valkaisuaine läpäisi heti sen punaisen.. että puna jäi oikeastaan vaan noihin ruskeisiin osioihin.. kun ei tosiaan mitään värinpoistoa tehty. :)

Mä oon aina tykännyt muutenkin semmosesta superraidoitetusta tukasta.. se vaan toimii kiharan kanssa paremmin kun esiin tulee vivahteita.. ja värit ei oo ihan justiinsa :)

tuijja: hihi, kiitoksia :)