29 joulukuuta 2012

KARMA


Pakko kertoa teille pieni "Karma is a bitch"-kevennys elämästäni, josta muut voivat ottaa opikseen. Minä ainakin otin. 

Viime lauantaina seisoskelin tapani mukaan bussipysäkillä klo 9.15 ja imeskelin ärsyttävän äänekkäästi vadelma-trippiäni. Bussin piti suhata ohikseni n. klo 9.22. Puolelta pysäkin ohi viiletti aivan väärä bussi, johon muutama pysäkillä seisoskellut ihminen hyppäsi. Siinä vaiheessa päätin tsekata pysäkin aikataulun ja tajusin että olen seissyt koko ajan väärällä pysäkillä. Ei siinä sitten muu auttanut kuin lähteä juoksemaan toiselle pysäkille. Pysäkille raivoikkaasti juoksessani päätin viskata trippini tielle, vaikka aivan vieressä olisi ollut roskis. No, toisella pysäkillä tajusin, että seuraava bussi tulisi vasta 5 vaille 10, ja minun pitäisi olla avaamassa liike kymmeneksi. Avasin puhelimesta paniikissa reittioppaan ja tajusin että väylällä pitäisi mennä bussi 9.48. Työmatkani kestää n. 5minuuttia ja toinen 5minuuttia menee juosta pysäkiltä duuniin, siis huom. juosten, normaalisti n. 10minuuttia. Juoksin keuhkot pihisten pysäkille, kello oli siinä vaiheessa n. 9.40 ja mietin että apuapauapua - en tuu kerkee, pitäiskö ottaa taksi. Väylän pysäkillä akkuni kuitenkin loppui ja aloin kaivelemaan taskustani bussikorttia jota ei näkynyt missään. Sitten pieni CSI-efekti-aivoissani, klik klik-ääntä ja ahaa-elämys. Trippi. Kortti. Kortti liimautuneena Tripin kylkeen. Tripin viskominen maahan. Kortti ja trippi maassa. FFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUCCK. Akku loppu, ei mahista soittaa taksia (että olisin ehtinyt vielä juosta etsimään matkakorttia). Kortti ja trippi spurgujen varastettavana.... Fuck. My. Life. No, ohitseni suhasi kuin suhasikin jonkinlainen maakuntabussi, (jota ei reittioppaassa näkynyt) johon hyppäsin ja toivoin sen menevän pysäkkini ohi. Ehdin kuin ehdin töihin 5 minuuttia ennen avaamista, mutta bussikorttini oli gone 4-ever. 

Joku nyt ajattelee varmasti, että eihän se nyt niin kamalaa ole, koska kortin ja sen sisällä olevan arvon + seudun saa aina siirrettyä hsl-pisteessä toiselle kortille. Joo, niin saakin, mutta 1. mulla maksaa 4,5e/suunta töihin, eli 9e pv... ja n. 3pv jouduin maksella sitten käteisellä + kun vihdoin pääsin Hsl:n pisteelle joulun jälkeen, maksoin uudesta kortista + siirrosta vielä 11euroa. Maksan jo nyt kortistani 95e/kk ja tuo pieni 40e lisä, ei paljon hymyilyttänyt.  Niin joo, ja hsl:n virkailija kysyi että löytyikö minulta niitä kuitteja päiviltä jolloin jouduin maksaa käteisellä - ne voi hyvittää arvoksi. Eheheh, no arvatkaapa vaan. 

Tarinan opetus: älkää roskatko. KARMA IS A BITCH. Minä olisin kyllä huomannut liimautuneen bussikorttini tripin kyljessä, jos olisin sen verran pysähtynyt kiireessäni, että olisin heittänyt sen roskiin. 

1 kommentti:

katja kirjoitti...

Eikä! Tuossa on kyllä karmalla ollut sormensa pelissä niin pahasti. Kävis jokskin opetustarinaks, "näin käy jos roskaat!" :D