26 elokuuta 2012

Kokkailua

Bongasin Peetan blogista tämmöisen ruoka-ohjeen juustoisesta kalapaistoksesta ja päätin testata. Eniten itseäni viehätti ajatus tuoreista vihanneksista, joita käytän ruuanlaitossani aivan liian vähän.  Paremman ohjeen voitte katsoa Peetan blogista. Tähän tarvitaan pari paprikaa, yksi purjo, seitifileitä, paketti yrttistä tuorejuustoa, mausteita ja sitruunamehua. 

Ensin pilkotaan vihannekset ja kuullotetaan hieman pannulla, sitten sekaan heitetään tuorejuusto ja mausteita (tämä sörsseli maistui itsekseen mielestäni tosi hyvälle). Sitten kala uunivuokaan ja siihen kanssa vähän mausteita koska seiti on itsessään todella mautonta ja kala muutenkin tarvitsee enemmän suolaa kuin esimerkiksi naudanliha. Päälle kasvissörsseli ja tunniksi uuniin. 

Ei mikään silmiä hivelevä taideteos, mutta oli ihan hyvää. Itse kyllä lähtisin tekemään tätä uudestaan kirjolohen kanssa. Seiti maistuu... seitille ja itselleni tuli muutamat kakomisrefleksit kun mietin sitä pakasteista haisevaa seitikimpaletta (ja sen ulkonäköä mikrosulatuksen jälkeen) hetken aikaa kun söin tätä... mutta tuoreen lohen kanssa tämä olisi varmasti suurinta herkkua. Ja tosiaan kasvissörsseli oli tosi herkullista. 


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan rehellinen ruokapostaus :D

Joanna kirjoitti...

http://muuttolintujasyksylla.indiedays.com/2012/08/26/11-faktaa-11-vastausta-11-kysymysta-ja-1-haaste/ haaste!

Peeta kirjoitti...

hahhah! mun mielestä seiti on ihan ok, ja ainakin halvempaa ku lohi :--) sellanen hyvä arkiruoka opiskelijabudjettiin! hauskaa kuulla ja nähä et jollakin on lähteny kokeiluun

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: :D

Joanna: omgggg, täytyy tehdä :D heti kun keksin vaan jotain nokkelia vastauksia, hihii.

Peeta: Joo, seiti on todellaki halvempaa ja on se sillee ok. Mä en saanu sulatettuu sitä täysin sillee hyvin ja taisin laittaa ne palat liian paksuina et se oli jotenki ällöä. :P Mut joo, tätä oli kiva testata!°

imlacking kirjoitti...

Lohen kanssa voiskin varmaan olla tosi hyvää. Mä ostin kerran kuhaa kaupasta ja oli ihan hyvää, muttei sitä raaski ostaa useasti kun maksaa yli 30e kilo (joskus tarjouksessa about 27e/kg) ja sai siis ihan pienen palan n. 5e. Välillä samalla rahalla saa kilon palan lohta.