05 marraskuuta 2011

Hyvästi popot

Onhan se ihan hienoa että 119e maksaneet nahkakengät kestävät alle vuoden (..ja siis huom, käytetty viimeksi talvella ja nyt syksyllä pari kuukautta) käytössä. Nyt voin sanoa että nakertaa. Miksi nykyään mitään ei valmisteta kestävänä vai onko tuotteiden käyttöikä nykyään niin lyhyt hinnasta riippumatta? Hei, yli sata euroa ja nahkaa, eli ei pitäisi olla edes mitään paskalaatua. Perkele. Tämän takia ostan halpoja muovikenkiä, ne eivät ainakaan lupaa turhia. Mur!


Taidan ottaa järeät aseet käyttöön. Käyn ostamassa kaupasta pikaliimaa!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ei kai nuo ole jostain andiamosta tai k-kengästä? oon kuullut että siellä kengät on aika huonoja.

Tim Kiukas kirjoitti...

voin antaa sulle hyvä kengänliimausvinkkejä, oon jo semiammattilainen nois kenkien liimauksissa;D viimeks kun liimasin ni sen jälkee ei oo auennu kenkä.

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: Ei ole, tais vielä olla Nilsonilta.

Tim_kiukas: Joo, mitä liimaa sä käytät? :D

Anonyymi kirjoitti...

Biancon kengät on kuulemma kans nykyään aika huonolaatusia. Ite en osta enää ku Dr. Martenseja kun en jaksa kokoajan pelätä, että kengät hajoaa alta, jos niillä vaikka kävelee...

-Hertta

Anonyymi kirjoitti...

ja mulla on elloksen parin kympin lötkökengät kolmatta talvea menossa... kerran vasta kummatkin liimattu!
Auttaskohan jos veis suutarille noi...?

-rekkapirkko

Mirette kirjoitti...

Hertta: Mun työkaveri osti just martenssit, koossa 3 :D Ne oli hienot. Mä vaan oon itse semmonen kenkävammanen että jos ne ei heti tunnu jalasta hyvältä, en osta.. ja nehän pitäis antaa muhia jalassa aika pitkään...

Rekkapirkko: No pitää varmaan itekki tilata :< perkule!

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kenkämyyjänä latoa pari faktaa tiskiin:
Suomen keleillä kengät joutuu kovalle koetukselle, ja juuri kosteus noita liimauksia haurastuttaa. Nää nyt on sellaisia asioita joille ei voi mitään, kun kukaan ei oo vielä selkeesti keksinyt liimaa joka kestäisi ihan mitä tahansa. Lisäksi tehdasliimaukset ovat usein heikompaa tekoa kuin suutarin laittamat, eli toi pohjien liimausten pettäminen on valitettavan yleistä mutta onneksi myös todella helppo korjata! Suomalaisilla kuluttajilla tuntuu muutenkin olevan mielestäni kohtuuttoman kovat odotukset kenkien käyttöiästä tekemättä asioiden eteen mitään. Se kuuluu asiaan, että pitkäikäisiä kenkiä viedään suutarille huollettavaksi/korjattavaksi, ja että niitä kenkiä myös hoidetaan! Suomesta puuttuu tällainen kulttuuri jostain syystä. Olen myös huomannut, että monet ihmiset käyttävät vaikkapa läpi talven sitä yhtä ainutta kenkäparia, säästä riippumatta. Sillä sitä sitten mennään loskassa ja pakkasilla, ne samat jalkahiet kengissä muhien päivästä toiseen kun kengät eivät koskaan pääse hengähtämään, joka on erityisesti nahkakengille tärkeää! Tämän koko jutun pointti on nyt siis se, että useammin vika on kengän käyttäjässä ja käyttötavoissa kuin laadussa.

Mirette, sun kannattaa kiikuttaa noi kengät suutarille liimattavaksi. Maksaa n. 10-15 euroa, mutta jälki on taatusti parempaa ja kestävämpää kuin itse tehty pikaliimailu.

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: Woaaahh! No juu siis kyllä mä tiedostan nuo asiat, mutta kyllä se silti harmittaa että laittaa niin hemmetisti rahaa kenkiin jotka kestää yhtä kauan kuin ne halvat kopiotkin.. :)

Ja mä olen jotenkin tottunut siihen että kengät kestää vaan sen yhden "kauden". Conversetkin kestää käytössä sen vuoden ja sitten onkin jo kantapää rikki ja ei muuta kuin roskiin.

Ja mä kyllä olen ihan surkea tossa kenkien huoltamisessa.. pitäisi vähän petrata, mutta ei oikein jaksa/viitsi... siksi ne meneekin äkkiä nuhruiseen kuntoon. Ei nyt mikään lankkaus auta siihen että pohjat irtoo, mutta noin yleisesti. :)

Anonyymi kirjoitti...

mutta ellei itse jaksa petrata kenkien huollon suhteen niin silloin lyhyen käyttöiän valittaminen on täysin turhaa ;) pitää vain nöyränä katsoa sinne peiliin katsos

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: No tuskin se lankkaus auttaa siihen että pohja irtoo? :D