20 heinäkuuta 2011

Karppinen

Ensiksi tämän päivän.. asu. Sukkahousut lindexin alesta 3 eurolla.
Sitten toinen mielenkiintoinen asia. Ostin uutta leipää. Tätä ns. karppileipää eli karppista. Vähän hiilareita ja paljon protskua. Mielestäni tämä oli oikeasti hyvää! Koostumukseltaan leipä on todella lötköä, mutta pysynyt tuoreen oloisena jo kolme päivää. Normaalisti paahtoleipä kun tahtoo kuivahtaa heti avaamisen jälkeen. Suosittelen kokeilemaan!
Itsehän ajattelin jossain vaiheessa vähentää hiilareiden käytön.. onnistuin olemaan ilman leipää 1½ päivää kunnes en enää kestänyt himoa. Nyt ei periaatteessa tarvitsisi luopua siitäkään.
Yksi suuri ongelma minun ruokavaliossa on. Einekset. Minä en jaksa/ehdi tehdä valmiiksi ruokia töihin ja työpaikassa taas ei ole hirveästi mahdollisuusuuksia "kokkailla mitään" saatika sitten aikaa.. ja meillähän ei tunnetusti mitään ruokataukoja pidetä. Olen yrittänyt ostaa aina jotain terveellistä, mutta viimeiset viisi kertaa kun olen ostanut jääkaappiin saarioisten pinaattikeittoa, kanakeittoa yms. ja raejuustoa  - ne ovat olleet siellä vielä kaksi viikkoa ostamisen jälkeen. Jotenkin alitajuntaan pukkaa se ruuan kuvottavuus että mielummin olen syömättä. Tämä tietysti johtaa siihen että töiden jälkeen verensokeri on niin alhaalla että olen varlmis repimään jokaisen tielle tulevan ihmisen pään irti ja kaupassa en jaksa miettiä "mitä tänään syötäisiin". Siispä yleensä tyydyn syömään leipää, ja sitten vähän lisää leipää. Ja maha senkun kasvaa. 

No tässä oli pointtikin, joka ilmeisesti katosi jo aika päiviä sitten. Minkälaisia terveellisiä einesvalintoja te suosittelisitte? Mikä olisi helppoa ja täyttävää? Kaikki vaan tuntuu maistuvan niin puulta... ja koska olen niin energiaton jatkuvasti en tosiaan jaksa tutkia mitään uusia reseptejä yms.

17 kommenttia:

pippariina kirjoitti...

Mie olin niitä jotka söi just valkosta leipää ja pastaa. Siis joka päivä ja ihan helvetisti. Pelkäsin sitä että en ikinä tuu pääsee niitten himosta mutta nopeesti se meni ohi. Kolmas päivä oli se pahin.
Nyt syön silloin tällöin ruisleipää, joka maistuu aivan helvetin hyvältä vaikka aiemmin en voinut sitä edes sietää.
Eli kokeile ihmeessä, en voisi tyytyväisempi olla tähän ruokavalioon. terveisin Pip -9kiloa ja 18senttiä vyötäröltä.

Tulee otettua evääksi töihin aika usein just purkki raejuustoa ja rasia kirsikkatomaatteja. Sopii hyvin yhteen ja pitää hyvin nälkää.
Jos rahka maistuu, niin maustamatonta rahkaa ja marjoja?

Ja työpäivän jälkeen kokeile näitä, helvetin nopeeta ja hyvää!
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=37556

Sagu kirjoitti...

Mä en ole ikinä pahemmin syönyt eineksiä, ja mä karppaan, joten eipä sieltä eineshyllystä oikein mitään löytyisikään. Jos hätä iskee, niin käyn hakemassa jotain palvelutiskistä (oon marketissa töissä) tai eineshyllystä salaatin. Suosikkipikaruoka on jokin Hesen salaatti tuplamajoneesilla :D

Pitäisi kyllä tuota Karppista kokeilla! Mun maha sietää viljoja aika huonosti, oli hiilareita paljon tai ei, mutta kun paahtoleipä olisi nii-iiiin kätevä aamiainen.

Anonyymi kirjoitti...

leipii kantsii säilyttää jääkaapis! säilyy pidempää "tuoreena" :D

Niina kirjoitti...

Onko terveellistä einesruokaa olemassa..njaaa. :D

Leivän jättäminen pois ruokavaliosta on tietty hankalaa, kun siihen tilalle joutuu sitten etsimään jotain muuta.

Ite syön nykyään ihan törkeän paljon lihaa. Pastaa en syö nykyään ollenkaan ja perunaa muutaman kerran kuussa. Näiden tilalta olen syönyt sitten raejuustoa, tomaattia, kurkkua, siemeniä ja pähkinöitä ja salaattia ylipäätänsä. Ja nyt kun salaatti alkoi jurppia, niin aloin höyryttää kasviksia (porkkanaa, lanttua, parsakaalia yms). Pitää paljon paremmin nälän kuin esimerkiksi pasta.

P.S. Koita maitorahkaa, marjoja ja jotain soijarouhetta. Jos tykkäät makeasta, niin laita sekaan hunajaa, ei maistu niin puulta. ;)

Tiia kirjoitti...

Mä itse ainakin vedän välillä jotain sellasia sydänmerkillä varustettuja Vian salaatteja ja vastaavia. Ei nekään varmaan mitään superterveellisiä tosiaan ole, mutta varmasti parempi valinta kuin joku Saarioisten pizza tms. :) Mutta töissä on kyllä vaikeaa syödä, mäkään en jaksa ikinä edellisenä iltana alkaa mitään kokkailla ja syön sitten jotain karjalanpiirakoita ja banaaneja sen koko päivän, ja kotona on niin kamala nälkä että meinaa pyörtyä. Tai ei kai se näin vaikeaa olisi jos ei olisi näin helvetin laiska. :D

Mii kirjoitti...

Yks mun varmaan lemppariruuista on oikeesti kasvissosekeitto ja siihen lisää vielä raejuustoa, ihan älyttömän hyvää! :D Täytyy muuten varmaan ostaa kans tota karppileipää. Oon meinaan kans ihan kauhee leivänsyöjä, aina aamupalaksi, evääksi töihin ja illallakin vielä ruisleipää.

Kermaperse kirjoitti...

Tää on varmasti laimein kommentti ikinä, mutta itsellänikin meni tovi, ennen kun tajusin, että salaatin vääntäminen ei oikeasti paljoa vaadi, ei edes työpaikkalla.

Tosi kiireinä päivänä voi napata ainekset vaikka kaupasta työmatkalla ja nopsaa ainekset saa pilkottua työpaikallakin. Omia lemppareitani on tonnikalasalaatti tai sitten ostan sellaisen apetinan maustetun 140g:n fetapaketin, kun siinä on öljykin mukana.

Tässä vaiheessa varmasti jo ärsytän sua :D Mutta salaatin salaisuus on maustaminen. Lähden rallatellen töihin, jos ehdin tehdä salaatin jo kotona niin, että pystyn sen myös maustamaan. (Yleensä teen salaattipohjan kotona ja tarvittavan protskun ostan työmatkalla) Vähän pippuria ja hyvää oliiviöljyä (balsamicokin nostais varmasti salaatin uudelle tasolle, jos et oo koittanut sitä) niin avot! Kun salaatissa on rasvaa, prodea ja mausteita, niin se käy jo ihan kunnon lounaasta. Kokeile erilaisia ja uusia vihreitä. Heitä sekaan tuoretta pinaattia, vuonankaalia ja jotain lemppariyrttiä. Mäkin oon salaateissani aina niin kaavoihin kangistunu. Pitäis koittaa rohkeemmin uusia juttuja.

Mutta joo, kyllä mäkin eineksiä vedän välillä ja varsinkin ennen kun oikeesti tajusin, että salaatin teko ei ole vaikeaa. Toista se oli työttömänä sinkkuna, ku olisin voinu kokata kolmen ruokalajin illallisen vaikka joka päivä :D (jos rahasta ei olis puutetta).

Anonyymi kirjoitti...

Mä en oo maistanu tota karppisleipää, mut syön ite sitä Vaasan 100% ruista.

Noitten einesten kanssa mullaki oli alkujaan ongelma, koska kuten mun entisestä ulkomuodosta saatto päätellä, niitä tuli syötyä niinku kaikkea pikaruokaa yms mättöä. Nykyään kyl rakennan kaikki ruoat ite, enkä tosiaan kaipaa vanhaan. Mut noita eineksiä on tosiaan pirun vähän, jos yrittää hiilareita vahtia :/

Mut siltiki suosittelen kyllä hiilarien vähentämistä, ihan vaan jo siks että olo paranee huimasti (eikä pelkästään siks, että kilot karisee) :)

- Viivi

ps. en oo maksettu mainostaja :D

loinen kirjoitti...

"...ja koska olen niin energiaton jatkuvasti en tosiaan jaksa tutkia mitään uusia reseptejä yms."

Aikamoinen oravanpyörä :D
Terveellinen ja eines -sanat ei vaan sovi samaan lauseeseen. Nimenomaan einekset ja leipä antaa energiaa vain lyhyeksi aikaa, jonka takia pitäis olla syömässä koko ajan. Ei siis ihmekään, että oot väsynyt.
Kehoitan kokeilemaan jotain helppoa omatekoista ruokaa. Jauhelihasta saa vaikka pihvejä, pullia ja mureketta, joita voi sit syödä useamman päivän. Jos jotain mahdollisimman nopeaa, niin paistettu kananmuna tai munakas. Ja yks hyvä on myös tonnikalasalaatti, johon tulee purkki tonnikalaa, majoneesia, kurkkua ja pikkusen salaattia.

Ite harvemmin ainakaan luen mitään reseptejä, kyl se ruoanlaitto sit sujuu kun jaksaa vaan alottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oon laihduttanut 9 kk aikana melkeen 25 kiloa, ja voin kertoo et RAEJUUSTO JA TONNIKALA = RAKKAUTTA. Proteiinia proteiinia. Plus omenat on ihania, ku haluu makeeta ni vaa omenaa nassuun. Söin tyyliin ekan kuukauden vaan noita yllämainittuja ja laihduin 5 kiloo samantien.

Anonyymi kirjoitti...

Ei eineksille, ravintoarvot nolla! Erilaiset salaatit on monipuolista ja helppoa herkkua. Vaihtoehtoja loputtomasti. Esim. HeVi-osastolta salaattimix, kirsikkatomaatteja ja avokado. Lisäksi parmesanlastuja, kurpitsansiemeniä, oliiviöljyä ja pippuria. Pistä läjään ja syö.

Sit kun alkaa tuntua liian hipiltä, paista himassa salaattiin pekonia ja valuta viel paistinrasvat salaatinkastikkeeksi :) nam!

Anonyymi kirjoitti...

Syön töissä yleensä lounaaksi jonkin einesannoksen, jonka lisäksi kasviksia:

- Saarioisten Thai-kankeitto, ruisleipäviipale + margariinia + kalkkunaleikkele + kurkkua (myös vaikka tomaattia ja paprikaa), tomaatti, hedelmä, lasi vettä

- "Sydänmerkki-eines", esim. HK Via kana-vuohenjuustopasta tai HK hedelmäkanaa, tomaattia, kurkkua (tai muita kasviksia lisäksi!), hedelmä, lasi vettä

veerra kirjoitti...

tota leipää on kyl pakko testaa joskus ! ja ruokavinkkejä ei valitettavasti multa löydy kun oma ruokavalio on ihan mitä sattuu :D

Anonyymi kirjoitti...

En suosittele eineksiä kenellekään, kuin vain äärimmäisessä hädässä ja kiireessä :D Terveellisen ruoan laittaminen ei vie niin paljon energiaa ja aikaa kuin luulisi, vaan kyse on vain viitseliäisyydestä :)Kun vuosia sitten aloin valmistamaan kaikki ruokani itse, huomasin että oikea ruoka sai minut energisemmäksi ja voimaan muutenkin paremmin. Kannattaa kokeilla vaikka työpäivää edeltävänä iltana tehdä seuraavan päivän ruoat valmiiksi. Ruoka on helppo ottaa aamulla mukaan ja lämmittää töissä. Kannattaa aloittaa jollain helpolla reseptillä, kuten keitolla. Kasvissosekeitto porisee hellalla itsestään ja sillä aikaa voit tehdä jotain muuta. Soseuttaminen ja rasioihin annostelu ei vie kuin hetken, ja kun ruokaa tekee kerralla enemmän, siitä voi pakastaa osan ja napata sitten kiireessä pakastimesta evääksi.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys viel edelliseen, et uuniruoat on myös helppoja, koska niitä ei tarvitse vahtia koko aikaa vaan voit vaikka katsoa telkkua ruokaa odotellessa. Ruoan valmistumista voi myös nopeuttaa ostamalla valmiiksi pilkottuja peruna-sipuli-pakasteita tai kasvissekoituksia. Ehkä kaikista helpointa on lohikiusaus: perunasipuli-sekoitus, kermaa, mausteita, lohikuutiota (tai pilko kokonaista kalaa) ja koko komeus uuniin :)

nova kirjoitti...

Eiih, joku anonyymi kehotti säilyttämään leipää jääkaapissa ja niinhän ei kuuluis tehdä. En jaksanu lukea tarkkaan kaikkia kommentteja (tuli niin kiirus naputella viestiä =D) joten en tiedä mainitsiko joku jo tästä.

Mulla itellä oli semmonen mutu-tuntuma et leipä saattas homehtua jääkaapissa aika nopsaan. Googlettelin ja löysin termin 'kemiallinen vanheneminen' eli leivästä tulee 'vanha' parissa päivässä vaikka on edelleen syömäkelpoista. Mutta mielenkiintoisin juttu oli tämä: 'Kemiallinen vanheneminen on nopeinta viileässä, -4 - +4 °C lämpötilassa. Vuorokauden jääkaapissa ollut vehnäleipä tuntuu vanhemmalta kuin kolme päivää +70 °C:ssa säilytetty.'

Eli ite en ainakaa säilyttele jatkossakaa leipiä jääkaapissa =)

Mirette kirjoitti...

Nova: Joo siis itse tiedänkin tuon jo, ihan kokemuksesta. Kerran muistan että laitoin leivän vahingossa jääkaappiin työpaikalla ja se oli muutamassa päivässä homeessa.. että en minäkään laittaisi jääkaappiin :)