14 kesäkuuta 2011

Inkeroinen

Tein uuden kuvakansion koneelleni, sen nimi on "nolotasukuvat". Hienoja otoksia täynnä. Olen yrittänyt tässä jotain kuvia nimittäin ottaa jo useamman päivän ajan mutta aika lailla tuloksetta. "Miks kaikis kuvis on käsiläskit, yy - kaksoisleuka". Nainen, tajua jo, se olet sinä.

Tänään tuli postissa Kyamkilta postia. Ajattelin että lähettääkö ne minun hienot piirrustukset vielä vittuillakseen takaisin (anteeksi kielenkäyttöni). No ei sentään, tuli infolituska jostain opistosta joka maksaisi n. 3600e/9kk. Ei se hinta vielä mitään, kaikki on järjestettävissä jos tarpeaksi kelmiksi rupeaa, mutta opiskelu tapahtuisi paikassa nimeltä "Inkeroinen". Kuulostaa minun mittapuulla aikalailla "Karjalohjalta" - eli paikalta jossa sinä et halua ikinä asua ellet ole itsetuhoinen tai mummo. Toisaalta, minä aika ajoin olen. Siis itsetuhoinen. T: javascript:void(0)Angsti-Mire
Minun tyylini on myös nykyään supertylsä. Miksi ottaa kuvia tämmöisistä vaatteista?
Vähän jäi kyllä mietittymään tuo opisto. Ensiksi pitäisi naputtaa joku tunteikas "Miksi minut pitäisi ottaa opiskelemaan maksulliseen kouluun piirtämään vuohia jotka näyttää dinosauruksilta (ehkä juuri siksi"-vuodatus/perustelu. Sitten jos onnistuisi verbaalisesti (mikä on myöskin aika toivotonta minulle), pitäisi eritellä hieman plussia ja miinuksia:
-Muutto johonkin kämäseen pikkukylään jossa todennäköisesti tulisin kylähulluksi aika nopeasti jo ihan siksi että siellä ei toimi edes megan netti. "LATAA JO.. MIKS TÄÄ EI LATAA..."
-Rahattomuus.
-Eristäytyminen yhteiskunnasta.
-Yksinäisyys.
- 3600€, mistä? + vuokra
+ Voisin perustella yksinäisyyttäni kämäsessä pikkukylässä hankkimalla koiran.
+ Voisin oppia jotain ja päästä ensi vuonna opiskelemaan ihan oikeasti.
+ Pääsisin ainakin pois Lohjalta.

Emmä tiedä, nyt tarvitaan lisää plussia. Keksikää te!

Edit. Lisämiinus Inkeroisen rautatieasemasta.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä mee Inkeroiseen!!1 Alkoi ahdistaa jo toi teksti kun kuvailit sitä. :D

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: Meinasin ensin vastata että ei vielä masennuta, en ole koskaan käynyt joten en voi tietää. Sitten avasin wikipedian.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Inkeroinen_%28Kouvola%29 Okei, tämä on paha, mutta ei niin paha kuin kuva "inkeroisen rautatieasemasta" http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Inkeroisten_rautatieasema.JPG huutonauru.

viv kirjoitti...

ÄLÄ MENE ÄLÄ MENE ÄLÄ MENE!!!!!!!!! nimimerkillä 3vuotta Kotkasta Kouvolaan kouluun ja lähes jokapv bussilla tai junalla Inksan läpi ja voi saatana, tulee paha särö henkiseen hyvinvointiin :D Siellä ei tosiaan ole yhtään mitään. Sitä paikkaa ei voi todellakaan suositella kenellekkään... oikeesti.

Mirette kirjoitti...

Viv: tietysti se henkinen särö vois tasapainoittua sillä että pääsis tekemään siitä mistä tykkää? Toisaalta kyl mua vituttaa tää lohja vaikka söisinki pitsaa.

okei, toi oli huono vertaus. :D Huonoin ikinä.

Anonyymi kirjoitti...

jos opistoja mietit niin inkeroinen ei varmaankaan ole paras mahdollinen, lisäksi se on kallis!

esim lahden kansanopistossa voit opiskella halvemmin ja on laadukkaampaa, sit on voionmaan opisto ja tietty laajasalo mistä pääsee tyyliin suoraan töihin, kun sieltä saa niin hyvät suhteet.

mut onhan toi rautatieasema kyl upee.

Anonyymi kirjoitti...

Kovin on negatiivista porukkaa. Dear Mirette, sun ei kannata kuunnella... eih, en pysty. Kyseessähän on Inkeroinen. Jotkut väittää että Turku on Suomen perse, mutta minä sanon että se on Kouvola. Miksi haluaisit tuohon peräpukamakylään asumaan?

elsa kirjoitti...

toi rautatieasema :----DDDDDD entäs taidekoulu maa? sori olen vähän noob enkä nyt tarkalleen tiedä mitä haluat opiskella mut .. :I

Anonyymi kirjoitti...

Jos toi on oikeesti se juttu mitä sä haluat tehdä, ni mun mielestä sun kannattais tarttua tohon mahollisuuteen. Kai sä kestät muutaman vuoden opiskella jossain korvessa keskellä ei mitään, jos sä saat sen jälkeen tehä just sitä mitä haluut:) Kun sun opiskelut on loppu, voit lähtee vallottamaan uusia kyliä ja kaupunkeja. Toi voi oikeesti olla tietyn lainen kokemus :D Itse ainakin menisin ja katsoisin millanen mesta ja minkälaisia tyyppejä ja miettisin että onko mulla minkään laista mahdollisuutta "viihyä" sielä:) Toki jos on muitakin paikkoi missä voisit myös opiskella, kannattaa puntaroida nekin!

sarkku kirjoitti...

kaikesta selviää ....
T: 8kk Kälviällä

Peps kirjoitti...

-/+ Sanasta Inkeroinen tulee mieleen pimperoinen
- Inkeroisen rautatieasema on tosiaan aika karu
+ Siellä edes on rautatieasema

Anonyymi kirjoitti...

Moiks! Inkeroinen on Anjalankoskella, ja on aika Karjalohja! :D Mun sisko ja äiti on asunu siel. Kouvolast joku parikyt kilsaa :) t.Laura med07

Anonyymi kirjoitti...

Aina mielummin Karjalohja kun joku kuppanen Lohja!

Mirette kirjoitti...

Anonyymi: Emmä ole edes ajatellut noita maksullisia kouluja ennen mutta nyt kun tuli postissa toi lituska niin aloin miettimään. Mutta hyvä pointti.

Anonyymi: Joku näissä perserei'issä ilmeisesti viehättää koska olen myös tuuminut turkuun muuttoa :D

elsa: haluan opiskella graafista suunnittelua mutta en oikein pysty kun en osaa piirtää. Pitäisi päästä johonkin parantelemaan taitoja.. ja tuon on tosiaan vaan 9kk tai halutessa 4,5kk.

anonyymi: No periaatteessa joo, toisaalta tuo on vaan se 9kk, eli n. vuosi ja maksaa pirusti ja sitten ei ole kyllä varaa tehdä yhtään mitään.. ja jokatapauksessa joudun sitten keväällä kuitenkin hakemaan kouluun uudestaan missiona 4 vuotta opiskelu. Toi vois olla sellanen hätävara vaikka ensi vuoden jälkeen kun olen jo yrittänyt pari kertaa eikä mikään onnistu :D Ja täytyy kyllä nyt käydä läpi noi maksulliset opistot. :)

sarkku: :DDDD

Peps: Aika hyvä pointti. Tosin onkohan se vaan tavaraliikenteelle?
Mulla tulee inkeroisesta mieleen myös punaposkiset mummot...??

Anonyymi: Joo mä tiiän et se on siinä kouvolan lähellä, mut voi olla että vähän liian korvessa. Haitko muuten mihinkää opiskelee?/pääsitkö?

anonyymi: Oooooouuuu, Karjalohjalainen puolustautuu. :D Hehehhe.

Anonyymi kirjoitti...

terrve terrve! inksa on kyl aika pikkunen kyläpahanen :D positiivista, että se on keskellä kotka/kouvola akselia. eli junalla suhautat suit sait sukkelaa jompaan kumpaan kaupunkiin :) eiks se oo tärkeintä opiskella sitä mitä haluaa.. paikasta viis :)

kotkantyttö

Pita kirjoitti...

Miten tuol voi ees olla joku koulu? :D

Heidi kirjoitti...

Mä pidin välivuoden lukion jälkeen ja opiskelin Oriveden opiston kuvislinjalla. Muistan miettineeni myös tuota Inkeroisten paikkaa. Maksullisia opistotasoisia kouluja on vähän joka paikassa, toiset hyviä, toiset huonoja.
Orivedelle koulumaksuun kuului asuminen (2 hengen huoneessa) ja ruoka x3krt/pvä. Viikonloput vietin lähestulkoon aina jossain ihan muualla, mutta sisäoppilaitosmainen opiskelijaelämä oli riehakasta ja ihan hullun hauskaa! Itse paikkakuntana Orivesi jäi etäiseksi, mutta mitäs siitä. Ankeaahan siellä oli, mutta opiston sisällä oli hauskaa. Kaiken kuvisopin lisäks sain muutaman tosiystävän ja todellakin oli helpompaa hakea kouluihin ja päästä sisälle sen vuoden jälkeen. En siis voi kun suositella :), yks elämäni parhaista vuosista ikinä!!!
(Itse rahoitin oman opistoaikani opintolainalla. Jotkut opistokavereista kävi viikonloppuisin ja lomilla töissä.)

Anonyymi kirjoitti...

Sori, MUTTA jos Lohja on perseestä niin Inkeroinen on 100 kertaa enemmän perseestä. :D ei sinne!

Anonyymi kirjoitti...

oot oikeesti paras bloggaaja ikinä! :D nauran melkein aina ku luen sun blogauksia, ihan mahtavia ^^

Anonyymi kirjoitti...

En hakenu mihinkää ku en tiiä yhtään mitä haluun tehdä :/ Meen perjantaina ammatinvalintapsykologille, et jos se sais kaivettuu mun päästä jotain irti :D Ku mul on nyt se vaihe et voisin tehä mitä vaan. Lääkäri, käy. Asianajaja, käy. Sähköteknikko, Käy. Maalari, Käy. Kokki, Käy. Eläintenhoitaja, Käy. Mul ei oo vissii mitään mitä en haluis tehdä. Siks en viel hakenu. Teen tän vuoden töitä ja muutan omaa kämppää ja katon sit :) Mites ite? -laura

Anonyymi kirjoitti...

+ Inksasta on ältsin lyhyt matka poikaystävän siskon perheen luo
+ viittaan edelliseen, yksinäisyyttä on turha pelätä, lapsista saat varmasti seuraa
+ viittaan edelleen ekaan plussaan. ei tarvii ostaa omaa koiraa koska läheltä saa kaksikin lainaksi ihan milloin haluaa
+ Inksan jätskikiskalta saa aina suurimmat pallot
ja suurin +++ poikaystävän lähellä asuva valovoimainen sisko kirkastaa Inkeroisiin asti

Anonyymi kirjoitti...

+ myllykosken rautatieasemalle pääsee valoa nopeammin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Myllykosken_rautatieasema.JPG

Anonyymi kirjoitti...

mitäs jos kävisit huvinvuoksi joku viikonloppu tai joku päivä tsekkaamassa k.o paikan? saisi edes jotain muutakin mielikuvaa paikasta kun wikipedian ja näiden kommenttien perusteella.

itse kävin lukion, samaisessa paikassa huitinhelvetissä, minne kesti bussilla triljoona vuotta (no tunnissa ehdin) ja haluaisinkin puhua pienten paikkakuntien puolesta, koska itse viihdyin siellä paaaaaaaaljon paremmin mitä olisin viihtynyt isommassa kaupungissa.

tässä plussia ja miinuksia

- kestää hetki päästä ns. porukkaan sisään, minulla meni about vuosi.

+ kun porukkaan pääsee sisään, se on ihan erilaista ystävyyttä kun suuremmissa kaupungeissa, siellä on jotenkin lähempi niiden ihmisten kanssa.
+ ihmiset tulevat sinulle hyvin läheisiksi, he huolestuvat sinusta ja pitävät huolta.
+kouluruoka, pienemmillä paikkakunnilla huomattavasti parempaa :)
+opet ja rehtorit rennompia, kun isommissa kouluissa.

tästä tuli novellin mittanen kommentti.

no tsemppiä! :)

krisse

Anonyymi kirjoitti...

Jos sulla on tietty koulu tavoitteena ja tuon kautta sinne vois päästä, pelkästään se riittää jo plussaks. Vuos menee missä vaan! Ja saathan sä kaikki tuet ja luulis tuolla olevan asuntolat. Ja jos ei ole, pikkupaikkakunnilla on niin niin helvetin halpoja asuntoja, että opintotuella + lainalla kyllä pärjää. Ite asuin kaks vuotta tosi pienessä maalaiskaupungissa ja vuokra oli 35m2:n yksiöstä 185€ + sähkö. Hippasen on myöhemmin vituttanu maksaa samankokosesta 400€. :D

Anonyymi kirjoitti...

apua, huutonauru! oon deittaillu aikoinani miestä inkeroisista varmaan muutaman vuoden ajan ja oikeasti harkitsin muuttoa tuonne! vietin siellä paljon aikaa ja ainakin minunlaiselle emohtavalle tytölle paikka oli kuin tehty!

siis siellä on ihana murre ja kaikki ihmiset on niin ihanan omia itsejään, kukaan ei vaivaudu heittämään mitään roolia, koska se olisi täysin turhaa. siellä ihmiset puhuu toisilleen ilman mitään asiaa esim kaupoissa ja joka toisella vastaantulijalla on venytetyt korvat tai alkoholismi! sopisin sinne joukkoon kuin kukka vaasiin! ah, ikävä niitä aikoja.

ja joo ankeempi mesta kuin lohja mutta porukka teki siitä paikasta erittäin paljon kivemman! :DD

sari

NELLI kirjoitti...

EI VITTU MIRETTE repesin vimeistään tolle inkeroisen (lolololololololollolo) rautatieasemalle :----DDD kuolen tänne

ninae kirjoitti...

moi.

vaikka tää postaus onkin vanha, niin aattelin kommentoida silti.
mä opiskelen tällä hetkellä kyseisessä koulussa ja asun inksassa vuokrakämpässä.

koulu on tosi hyvä (vrt. esim. lahteen, mistä mä olen kotoisin ja siellä käynyt kouluja ja niistä jotain jopa tiedän) ja inkeroinen on pieni. ei täällä silti hulluks ole vielä ainakaan kerenny tulemaan.

toi rahapuoli... toi 3600€ sisältää sun asumisen koulun asuntolassa, aamupalat, lounaat ja iltapäiväkahvit. sekä tietysti opiskelun ja koulun tilat käyttöön. niin ja jos opiskeluilta kerkee, voi myös osallistua tolla hinnalla kaikkiin kansalaisopiston opintoihin.

mä vuokrasin kämpän vajaan kilsan päästä opistosta ja vuokra on pieni (vrt. jälleen lahteen). ihmiset on älyttömän mukavia täällä, kuten joku jo aikasemmin mainitsikin.

opisto on tosiaan sisäoppilaitos ja meininkikin sen mukaista. kukaan ei vietä tossa koulussa yhdellä linjalla pidempään kuin 9kk, eli kavereita saa aivan varmasti. mä olen tutustunut niin loistaviin tyyppeihin ja uskon, että oon tän jengin kanssa tekemisissä vielä pitkään koulun päätyttyäkin.

opettajat on ihan loistavia, opiskelen iteki graafista suunnittelua tällä hetkellä.


että kannattaa vaan unohtaa noi ennakkoasenteet tätä kylänpahasta kohtaan ja ottaa huomioon, että muutkin opiskelijat tulee muilta paikkakunnilta, eikä inksasta/kouvolasta/kotkasta. meillä taitaa olla tasan yks inksalainen opiskelija tuolla tällä hetkellä.

ei mulla muuta, mo.

Mirette kirjoitti...

Ninae: Juu ja semi ironistiseen sävyynhän mä kirjoitinkin. Tai siis vitsillä. Mä itse haluaisin eka vaan päästä oikeasti kouluun hakemalla, mutta jos se ei tule koskaan onnistumaan, (koska se piirrustus sucks ass) sitten pitää alkaa miettimään maksullisia opistoja. Ja jos opistoon menisin niin itsekkin varmaan kyllä vuokraisin ihan oman kämpän. - Ja itse olen kyllä tottunut tekemään duunia opiskelujen ohella. :)

Tällä hetkellä olen kuitenkin tosiaan City-lehdessä töissä, ettei ole tarvetta alkaa opiskelemaan. Katsoo sitten vuoden päästä uudestaan :)