14 huhtikuuta 2011

Ennakkotehtävät

Nyt kun kaikissa luovissa blogeissa on alettu esittelemään upeita ennakkotehtävä luomuksia, minä voisin näyttää syyn miksi en lopulta hakenut metropoliaan.
Tehtävä: Lue oheinen teksti huolella. Esitä tekstin kuvaama tilanne neljällä kuvalla piirustus- ja/tai
maalaustekniikkaa käyttäen.

Alas, alas pakenemme kaikki. Vuorenviertä
kierrämme ja jyrkännettä alas lasketamme.
Rinne kumisee. Määkien ja kiljahdellen vuorikansa,
kauriit, gemssit, gasellit ja vuodet, lampaat myös ja
niiden ainutpaimen alas loikkii että kumisee! Ilomieli,
vilkas ilomieli kerallamme laaksoon pakenee,
kun ilomieli vuorikansa laaksoon tulvasateen tieltä
pakenee. Sade! Sade! Kumisten rinteitä pieksää!
Kumisten rotkoihin syöksyy! Rajumyrsky, kaatosade!
Vuoret, vanhain villihärkäin lailla, autuaina, tulvavuossa
piehtaroivat, mylvien, kyhnyttävät tyytyväisin mielin
selkää autuaina.

Niin. Tarviiko tässä nyt enempää sanoa? Minä en osaa piirtää. Ja jos nyt joku ihmettelee että missä se myrsky on, niin en vielä ehtinyt sinne asti. Tässä gemssit, gasellit ja lampaat vasta kiertää vuoren ympäri, if you get that. Eli nyt vaan kaikki toivomaan ihmettä että mua ei naureta ulos sieltä Kouvolan valintakokeista ( jos edes pääsen sinne asti).

Ja on se niin väärin, että mun sisko (joka siis on ihan huipputaitava piirtäjä) ei tietysti ole kiinnostunut mistään "taide-alasta" mutta silti on saanut kaikki taidot. :--( yrh. Pakko varmaan liittyä johonkin piirrustuskurssille..

11 kommenttia:

Tim Kiukas kirjoitti...

Tää ei oo mikää läppä, mutta kun aloin lukee tota ohjeistusta ni must toi sun kuvas on vitsin jees, mut vaa tosi luonnosvaiheessa. Toi sun tyyli piirtää on tosi koominen, tulee mielee lastenkirjan kuvitus. Just jees! Oisit vaa tehny kunnol loppuu ni ois voinu tulla vaik mikä mestariteos oikeesti!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Älä turhaan vähättele taitojas. Jotenkin kyllä tosi suloinen piirustustyyli sulla, toi postaus oli mun päivän piristys ;)

SUPERVAIN kirjoitti...

mää en tajua kuka noi ennakkotehtävät aina keksii (en oo ees yrittäny ottaa selville) joskus kans meinasin hakea johonkin tämmössiin mis piti piirrellä. alko sit ketuttaan sen verran siin piirrellessä et hei hei.... niinkun toikin runo/loru/teksti.. huoh.

tanjapauliina kirjoitti...

Moi! Oon opiskellut jonkin verran graafista suunnittelua, piirtämistä ym. ja uskoisin, et sulla ongelma on vaan kokemattomuus. Piirtämään oppii vaan piirtämällä. Kannattaa piirtää mallista niin paljon kuin ikinä jaksaa, uudestaan ja uudestaan, ja pikkuhiljaa taidot kohentuu. Piirtäminen on myös taito joka ruostuu, eli sitä taitoa pitää myös pitää yllä. Ja jokainen voi oikeasti oppia piirtämään, ja sullakin kuitenkin lahjoja on! Suosittelen myös jollekin kurssille, kansanopistoon tms. menemistä. Kyl se siitä! :)

Maiju kirjoitti...

Mulle toi sun piirustus toi niin hymyn suulle, enkä ny tarkota, että pilkkamieles. Toi on vaan nii sulone:)

Samaa mieltä kans, että tohon ku vaan oisit lätkiny kaikkee mukaan ja viimeistelly niin ihan hyvin oisit voinu yrittää sinne Metropoliaan! Tai siis turha ny tällast on täs vaihees tulla sanoon, mutta kuiteski, ei toi oo ollenkaan niin paha:)!

Ulrika kirjoitti...

Oisit vaan hakenu! Piirustustaidolla ei oikeesti oo niin suurta merkitystä (ellei hae kuvataidetta) vaan ne kattoo onko sulla yhtään ideoita / näkemystä. Tärkeetä on kehittää persoonallinen jälki ja saada työt näyttämään itseltään, jatka ihmeessä harjoittelua, äläkä välitä siitä että et muka osaa!

tanjapauliina kirjoitti...

Kröhm, sitä vielä, et ei ollu sit tarkoitus kuulostaa kaikkitietävältä tms, halusin vaan sanoa, et ei kannata luovuttaa :) Oon myös samaa mieltä edellä kirjoittaneen kanssa! :)

Peps kirjoitti...

Musta toi piirustus on hyvä, oisit vaan jatkanu loppuun asti :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä oo niin ankara itelles! Oisit antanu vaan mennä loppuun asti, ihan sama mitä muut ajattelee.

aba kirjoitti...

IHAN SIKA HYVÄ JUST !
noi gasellien 'kömpelöt' & vilpittömät isot silmät saa mut nauramaan. et luovuta!
ennakkotehtävät karsii ja etsii just niitä uusia, innovatiivisiä, erilaisia tyyppejä, eikä mitään perus 'osaan piirtää hedelmäkupin kauheen kivasti'-tyyppejä.

Eve kirjoitti...

tiiän aika monta jotka on luovuttanu metropolian graafisten tehtävien kanssa tänä vuonna! Ite hain metropoliaan tv-radiota, turkuun mediatuotantoa, lahteen ja turkuun valokuvausta :D sekä sitten amikseen pekka halosen akatemiaan valokuvausta ja pääsin näköjään pääsykokeisiinkin! hirvee työ näille "taidealoille" ennakkotehtävien kanssa.......