29 tammikuuta 2011

The Blogit

Ensin, en nyt yritä sitten syytellä tai eritellä tai haukkua kenenkään blogia, vaan nämä ovat yleisia mielipiteitä jotka on muodostunut kahden vuoden sisällä kun olen itse tätä blogia kirjoitellut.

Itse pidän blogeissa siitä, että ulkoasu on siisti, valokuvat sopivan isoja (mikä tarkoittaa sitä, että ne on isoja, mutta ei niin isoja ettei mun kakkanopeudella lataudu), valokuvat on hyvänlaatuisia ja samankokoisia. Tiedän että tuota voi olla vaikea ymmärtää, mutta inhoan esimerkiksi jos kirjoitustila on tosi iso ja kuvat siinä välillä ihan pikkuisia tai välillä taas ylisuuria eli levahtaneena pitkin kirjotustilaa/sen yli. (Jos et osaa html, kannattaa pysytellä valmiissa bloggerin tarjoamissa sivupohjissa) perusleveys 640 kertaa jotain oli sitten pysty tai vaaka on hyvä, ja siihen kannattaa pyrkia... tai johonkin kiinteään leveyteen. Tietysti blogin kiinnostavuuteen vaikuttaa kirjoittajan tyyli ja postauksien monipuolisuus. En myöskään pidä sellaisista blogeista, jossa on paljon todella hyvälaatuisia kuvia, mutta ei mitään tekstiä... tai teksti on vain pari lausetta jotain ihan tyhjentävää lätinää.

 Ja yksi juttu jota en kestä blogeissa: semmone tämmöne kirjotustyyli jos selitetää slangil tai muulla skeidakielel jatkuvasti ettei sitä jaksa lukee salee siis tosi siistii skriivaa tällee mut oikeest vitu ärsyttävää.. eikä koskaa pisteit missää. hitost kuvii mut en tiiä mitä täs tekis tai mitä mä kuvaisi et kaikki on iha jees mitä te haluutte tietää jtn en tajuu et niink lol joo. Urh, vaikka olisi kuinka hyvä blogi, voin vannoa, että en yhtä sivua edemmäs etene.

Tässä tapauksessa en lähde valitsemaan suosikkeja tämän perusteella, mutta myös vastakkainen kommentointi vaikuttaa blogin kiinnostavuuteen. On monia blogeja, joista en ole ollut aluksi kovin kiinnostunut, mutta jos saan usein kommentteja kyseiseltä bloggaajalta, alkaa vuorovaikutus pikkuhiljaa syntyä ja sitten yleensä jaksan myös syventyä kirjoittajan blogiin paremmin (ja tässä tapauksessa en välttämättä edes välitä ulkoasusta tai kuvien laadusta).

Ja sitten vielä: Inhoan "inspiraatio"-postauksia. Minä en vaan jaksa kun tuhat netistä imutettua kuvaa spämmätään joka toiseen blogientryyn. Oikeasti, kiinnostaako ne ihanoikeasti ketään muuta ne kuin itse blogin kirjoittajaa? En myöskään pidä liiemmin kollaaseista, ellei ne ole jokin kooste "mitä ostin juuri" tai "mitä tilasin juuri" tai "mitä oikeasti aion hankkia kesäksi". Mutta jos ne on vaan "burberryn kevät 2011 mallisto".-kollaaseja tai "asoksen vihreät uutuudet"... blaah. Ja siis eihän nyt yksi kollaasi silloin tällöin tee blogia paskaksi, mutta jos niitä on joka kolmas entry, niin kyllä siinä mielenkiinto lopahtaa aika äkkiä.

Nyt kun kaikki inhoaa minua näiden kommenttien jälkeen ja dissaa minun blogini maanrakoon koska olen tekopyhä pilkunviilaaja niin esitelläämpäs nyt sitten ne lemppariblogit jotka löytyi teidän linkityksistä. Näitä oli vaikea valita, mutta näihin sitten päädyin!

Top 5 blogit

Cool n boredhttp://coolnbored-peeta.blogspot.com/
Peeta on vain ihana. Olen ihan koukussa. Pläräsin blogin heti loppuun saakka yhdellä lukukerralla. Kivoja kuvia, kivannäköinen tyttö, kiva tyyli ja hyvät jutut!


Fashion Disorder
http://fashdisorder.blogspot.com/
Hei näyttää ihan Jenni Banerjeeltä. Nätti tyttö ja kiva tyyli.

Disposable dream by Timjai
http://timjaiblogi.blogspot.com
Kuvia on paljon ja ne on hyvälaatuisia ja tarkkoja ja postaukset monipuolisia.

Seize the day
http://milkawithlove.blogspot.com/
Tatuoinnit kerää aina minun huomioni. Superkaunis tyttö ja kiva tyyli.

Wanna be plastic
http://wannabeplastic.blogspot.com/
Kiva ja nätti typy jonka juttuja on aina kiva lueskella ^__^

+6
http://harsh-realms.blogspot.com/
"Hölmöä rakkautta" Suloisia ja hempeitä kuvia joissa silmä lepää :)
 
My style? Exactly that, my style!
+7
http://exactly-aba.blogspot.com/
Kuuluu lemppareihini jo aikojen takaa. Hyvät jutut ^__^hehe.

11 kommenttia:

Milka kirjoitti...

oi vitsi,viikonlopun pelastus tälle paskalle kuumeilulle! :--D oot ihAna!

Ulrika kirjoitti...

Muakin ärsyttää, jos kuvat on täysin erikokoisia aseteltu miten sattuu. Bloggaamiseni koki suuren helpotuksen kun bloggerin uudistuksen myötä sinne tuli kuvien lataukseen vaihtoehto "alkuperäinen koko". Voin muokata vaaka ja pystykuvat saman pixelimäärään levyisiksi ja tsadaa - asettelu on helppoa!

Peeta kirjoitti...

Paljon hyviä pointteja, ihan perusjutuista lähtien eli ulkoasun selkeys, hyvälaatuiset kuvat, vaihtelevat jutut kiinnittävät myös oman mielenkiintoni blogeja lueskellessa.

Kivaa että tykkäät mun blogista ja kiitos övereistä kehuista! :--))

(Vaikka kuvien koko vaihteleekin ja lätisen puhekielellä). Mun mielestä taas olis outoa laittaa pystykuvat yhtä leveiks koska sit niistä tulis typerän isoja jotenkin. Pitäis olla kaks vierekkäin ja se sit taas vie enemmän aikaa joten... :--)

Timjai kirjoitti...

Lyhyesti: Kiitos :)

alfie kirjoitti...

"asoksen vihreät uutuudet"
hahahah kuulostaa vähän liianki tutulta.. :D sit kaikki "näin kopioit julkkisten tyylit!!!1" -postaukset, joit tulee kerran viikossa... kiinnostaa vähän liikaa! :D

Mirette kirjoitti...

Ulrika: Joo siis se toimii silloin aina jos oma "kirjoitustila" ei ole kovin iso muutenkaan ettei kuvista tule alkuperäisessä koossa ihan överikokoisia.

Peeta: Joo siis se on vähän kaksi piippuinen juttu tosiaan. Koska jos on superleveä se oma kirjoitustila, niin ei se ole kiva että pystykuvat on "alkuperäisessä"koossa, koska silloin ne on niin isoja että mun hidas nettiyhteys ei todellakaan lataa niitä, eikä se visuaalisesti ole kivannäköistä jos joutuu rullata yhden kuvan takia ylös ja alas kursoria että näkee koko kuvan :D. Riippuu paljon aina blogin ulkonäöstä ja mikään noista mun sepittämistä jutuista ei ole ehdottomia..:)

Alfie: :D haha

NELLI kirjoitti...

kiitoskiitos mirette oot ihana ! sen sanon takasin, että tykkään kans sun blogista ja eniten sun juttujen takia, kirjotat ihan loistavasti.

siis voisin allekirjoittaa melekolailla kaikki kohdat mitä oot luetellu tossa sun avautumisessas. todellakin, jos meinaa jotain kirjoittaa, niin voisko kirjoittaa edes selkeästi ? mutta sitten taas semmoset "ei mulla oo mitään asiaa, tässä kolkyt kuvaa kopsattuna weheartit:stä" -blogit on niin tylsiä, en todellakaan tajua kuka semmosia seuraa säännöllisesti ? jos mää haluan katella nättejä kuvia, voin ihan ite mennä ja googlettaa, ei sun tarvi tehä sitä mun puolesta.

ja sitten semmoset blogit, missä on enemmän kuvia bloggarin kissasta ku mistään muusta on mun mielestä jotain (sorivaanmutta) säälittävää.... :D

(sori tän kommentin pituus=)

Mirette kirjoitti...

NELLI: Kyllä kommentin pituus on aina kiinnyksissä laadun kanssa! Mitä pitempi=sen ajatellumpi= sen parempi ;D :D heheh. <3 I feel you.

Timjai kirjoitti...

Nyt tuli kamala tarve tulla avautumaan vähän pidemmästi ku edellinen kommentti oli tasan kaksi sanaa :DD

Mulla vaikuttaa myös yks asia siihen, että luenko blogia vai en. Jos kirjoittaja tuntuu blogin perusteella kamalan v*ttumaiselta, paskiaiselta tai välinpitämättömältä ihmiseltä niin ei sellasta kyllä kiinnosta kamalasti lukea, vaikka kuinka täydellinen blogi muuten oliski!

Niin ja onhan se inhottava lukea blogia, jossa on liikaa tekstiä! Tää sun teksti oli mielenkiintoinen ja sen jakso lukea loppuun, mutta jos höpötetään päivä sanatarkasti heräämisestä nukkumiseen ja vielä se uniki siihen päälle niin mulla lopahtaa kiinnostus samantien. Ja vielä pahempaa, jos ei ole yhtäkään kuvaa välissä, eli pelkkää tekstiä alusta loppuun! En nyt sanois, etteikö kaikki sellasia joskus kirjoittais, mutta jos kaikki postaukset on sellasia.. No, rajansa kaikella :)

Kerta nyt alotin niin sanonpa vielä sen verran, että blogit, joissa ei ole tekstiä ollenkaan niin niiden kiinnostus riippuu ihan vaan kuvista! Jos on muutama tosi mielenkiintoinen ja mahtava kuva, sitä jaksaa seurata, mutta sitten jos kuvia on 100 niin kiinnostus katoaa aika nopeasti! Määrä ei korvaa laatua, joissain tapauksissa :)

Oho tulipa vaan avauduttua. :D Nauroin muuten tuon "asoksen vihreät uutuudet" kohdalla aika makeasti :D

ps. Sun tatuoinnit on just parhaita<3 Oon niin kateellinen näillä tyhjillä käsillä :D

Mirette kirjoitti...

Timjai: Ajattelin että ton ensimmäisen kappaleen jälkeen tulee "ja tästä sun blogista saa sellasen kuvan että oot vittumainen ämmä" :--D

Joo ja siis joissain blogeissa toimii se, että on pari kuvaa ja vähän tekstiä. Mutta sitten jos se koko blogin sisältö koostuu siitä että otetaan kuvia hajuvesipulloista ja kahvikupista ja kirjotetaan jotain haju haisee hajulle... niin tulee vähän semmonen öh olo. Tietysti välillä semmoisetkin toimii :P

Ja kiitoksia! Ei muuta kuin rahaa säästämään ja inkkiä ihoon!

aba kirjoitti...

AWS! Kiitos Mirette tästä kunniasta. Oot kans mun ehdoton lempparilemppari.

.. tosin syyllistyn kyllä toisinaan tuohon "paljon kuvia, vähän tekstiä"-dilemmaan, mutta kun oon niin kehno kirjoittamaan, että on toisinaan vaikea muotoilla mitään ymmärrettävää. :<