07 maaliskuuta 2010

Elttarit

Tuntuu että oisin iskenyt päätäni sementtiin. Siihen on siitä lähtien kun pääsin töistä kotiin, särkenyt niin maan perkeleesti. Onneksi se iski vasta nyt, koska syynä voi olla myös eiliset sangriabileet mun "vanhojen" koulukavereiden kanssa. Alunperin ajattelin että käyn vaan piipahtamassa, mutta sitten iski ahdinko, että kyllä minäkin haluan juhlistaa, ja yritin vinkua ja inistä neljälle työkaverille, että voisko ne olla kilttejä ja tekis mun huomisen aamuvuoron - mut joo, ei kukaan. Siis taas yksi sulka siihen hattuun, missä lukee "Vihaan työpaikkaani". No, tein sitten sen perusvirheen, joka nyt ei onneksi ollut niin paha virhe lopulta. Otin muutamat sangriakupilliset, parit siideriä, ja menin vielä mukaan baariin, ja sielläkin nakkasin muutaman drinkin - mutta tajusin valua kotiin jo kahden maissa. Aamulla tietysti päätä särki ja tuntui että ei vois vähempää kiinnostaa istua töissä kun ulkona oli niin ihana ilma, ja ihmisten fb päivityksetkin on semmosta "aah mikä aamu, kananmunia ja pekonia auringonpaisteessa" tai jotain vastaavaa... ja oikeasti, mun teki mieli mennä lenkkeilemään - mutta pettyneenä sunnuntaityöntekijän elämään valuin töihin madellen ja poltin viimeisen röökini. Se oli oikeastaan virhe, koska krapulassa en pysty juoda kahvia, saati sitten vetää röökiä. Tärisin ensimmäisen puoli tuntia, mutta onneksi selvisin ilman pahempaa oloa...
Jossain vaiheessa keksittiin tosi hyvä idea, joista muodostui Elttarit. Eli, mites se nyt menikään ennenaikais polttarit tai jotain? Koska me ollaan kaikki köyhiä opiskelijoita, tai muuten vaan köyhiä, niin mikä parempi keino olisi kerätä rahaa, kun iskeä hieno lappu isotissisimmän tytön kaulaan ja toivoa rahavirtausta. No ei tienattu penniäkään, ilmeisesti meidän tekniikka oli liian vaisu, tai ihmiset oli vaan pihejä. Imaskoot.
Kuka arvaa mikä oli tämän kuvan juju? http://antiduckface.com/
En ollut oikein kuvattavana-tuulella, kärsin taas jostain itsetuntokriisistä ja välttelin kameran edessä olemista. Joskus on vaan niin ruma olo, eikä sille oikein mahda mitään. Mira otti musta silti kauniin kuvan. EMOtionaalinen ehkäpä hieman.
No sitten, mulle tupsahti poistissa tämä Facebookin kautta saatu MSCHICin xrated mascara, ja no en mä tiedä onko se hyvää vai huonoa, ihan ok kai. Ainakin se harja on aivan järkyttävän iso, että varmasti jokainen ripsi saa väriä, niin myös silmänaluset... ehkä tätä ongelmaa ei ole iso silmäisillä... Alla on vielä ripsari toiminnassa. Hyvääkö vai huonoa?


 Ostin kampituspäiviltä mulle uudet legginssit Onlystä, ovh. oli 49,90€ ja nyt 19,90€, mikä oli mun mielestä hyvä tarjous. Myönnetään kyllä, että vihaan noita jo parin päivän käytön jälkeen. Kaikki hyvät ominaisuudet löytyy, taskut, vetskari jne. mutta matalavyötärö saa ne valumaan niin että rekkamiehen vako kiiluu pelkästä kävelemisestä. Inhoan housuja, joita joutuu koko ajan repiä ylöspäin.

Toinen nihkeä seikka, jota en ole tullut ennen ajatelleeksi oli noiden valmistus. Esittelin noita legginssejä työharjoittelupaikalla kun oltiin syömässä. Sitten puhe meni siihen, että Kaikista epäekologisesti valmistettu on juuri kulutetut farkut, koska niiden tekoon tarvitaan paljon erilaisia vaarallisia ja myrkyllisiä kemikaaleja. Yleensä nämä aineet vielä on niin myrkyllisiä, että ihmisiä oikeasti kuolee niihin hommiin missä näitä tuotteita valmistetaan - varsinkin köyhemmissä maissa. Yeensä näissä paikoissa on huonosti hoidetut toimitilat esimerkiksi tuuletutuksen puuttuminen, mikä taas johtaa siihen, että ne työtä tekevät ihmiset hengittää myrkkyjä jatkuvasti.Vuoden päivätkin jo kun hinkkaat niitä myrkkyjä käsilläsi, niin ei siinä hirveästi käsineet  ja hengityssuoja auta - suurin syy kuolemantapauksiin on syöpä tai joku muu sairaus, mikä johtuu niistä vaarallisista kemikaaleista. No tämän jutun kuunneltua, tunsin poltetta poskissani ja kruunasin koko keskustelun, "Joo, näissä oli vielä lappu, että hand made". Niimpä. Eihän kaikki tehdasolot ole samanlaisia, mutta mistäpä mekään tiedetään, että millaisista oloista ne megasiistit räiskefarkut oikein tulee.  "Ja VAAN 19,90". Aika "halpa" hinta toisten ihmisten terveydestä. 

ps. musta on tullut Trueblood addikti! Muita? 0/

6 kommenttia:

brita kirjoitti...

Hyrr minäkin katsoin kun jossain ohjelmassa Maikkarilla (45 minuuttia?) puhuttiin noista farkkujen valmistamisesta ja oli kyllä aika tylyn näköistä. Aika jännä miten tuosta "hand made" tulee niin positiivisia mielikuvia, vaikka se voi tarkoittaa jotain lapsityövoimalla tehtyä tai just kuten farkkutapauksessa :p

viv kirjoitti...

On muuten hyvä yhistelmä nuo leggarit ja kengät! Samaiset housut oon kyllä kuluttanut jo puhki, kengät on onneks vielä tallella :DD Tosin oon luullut, että ne oli ihan farkut eikä leggarit.

Anna kirjoitti...

tykkään tuosta paidasta, mikä sulla viimisissä kuvissa ja muutenkin oikein kiva asu:)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka joku voi vihata rakasta sinistä aaltopeltipalatsia ja sen syömiä ihastuttavia persoonia. <3

Anonyymi kirjoitti...

...tosin mä saatoinkin tulkita väärin, ehkä sä vihaatkin tuota the työpaikkaasi. Sitähän mäkin!

Mirette kirjoitti...

Brita: En oo itte nähnyt, mutta pitäisi varmaan katsoa :O Ja joo siis mulle hand made mielleyhtymä on aina se - että se on jollain tavalla parempaa. :D No ei ainakaan eettisesti ilmeisesti, ellei puhuta suomalaisesta tuotteesta.

Viv: Jeij, kiitoksia ^__^ kenkien kanssa käy mikä vaan kun ne on niin cooliot, paitsi leveälahkeiset housut :D

Anna: Jee, kiitos :) Lindexissä voi olla että löytyy tällä hetkellä aletangoilta.

Anonyymi: Joo siis työpaikkaani inhoan :-D Mulla vieläkin hitaasti raksuttaa, että mitä meinaat tolla sinisellä aaltopeltipalatsilla - primeä? vai siis hä? :D